Avainsanatutkimus

Avainsanatutkimus

Selvitä liiketoiminnallesi tärkeät haut. Avainsanatutkimuksen avulla saat selville haut eli avainsanat, joilla verkkosivustosi kannattaa näkyä hakutuloksissa.

Avainsanatutkimus on tärkeä osa hakukoneoptimointia ja hakusanamainontaa.

Avainsanatutkimuksen hyödyt

Avainsanatutkimuksen päähyöty on se, että se selvittää sinulle kuinka hyvin tällä hetkellä vastaat asiakkaidesi tarpeisiin. Tutkimuksessa selvitetään ne termit joilla asiakkaat useimmin hakevat tuotettasi tai palveluasi ja kuinka hyvin sinun sivustosi esiintyy näille hauille. Tutkimus siis selvittää missä olet vahvoilla ja missä taas on parantamisen varaa.

Yllättävän usein paljastuu, että asiakkaat hakevat tarjoamiasi tuotteita aivan eri sanoilla kuin mitä olet sivustollasi käyttänyt. Avainsanatutkimus auttaa löytämään yhteisen kielen asiakkaasi kanssa.

Avainsanojen selvitys auttaa sinua erityisesti sivustosi hakukoneoptimoinnissa sekä hakusanamainonnassa. Molemmat hyötyvät oikeiden avainsanojen käytöstä.

Pohja hakukoneoptimoinnille

Tärkeiden avainsanojen selvityksen jälkeen pystytään sivustoa parantamaan järjestelmällisesti vastaamaan tärkeimpiin hakuihin. Tämä onnistuu muokkaamalla nykyisiä sisältöjä tai suunnittelemalla ja kirjoittamalla täysin uutta sisältöä vastaamaan hakuja, joihin ei aikaisemmin olla vastattu.

Avainsanatutkimus on lisäksi suuri apu sisältösuunnitelmien teossa, sillä sen avulla voidaan suunnitella tulevat sisällöt jo lähtökohtaisesti hakukoneystävällisiksi.

Tarkkuutta hakusanamainonnalle

Samoin kuin hakukoneoptimointi, myös hakusanamainonta käyttää hyväkseen sopivia avainsanoja. Avainsanatutkimus antaa hakumainonnalle arvokasta tietoa potentiaalisista avainsanoista, joille tehdä mainoksia.

Tilaa avainsanatutkimus

Selvitä mistä asiakkaasi puhuvat ja miten heitä kannattaa puhutella. Tilaa avainsanatutkimus ja rakenna vahva pohja hakukonenäkyvyydelle, niin ilmaisten tulosten kuin mainostenkin puolella.

Tilaa avainsanatutkimus