Takaisin

Redland jakaa puolet tuloksestaan henkilökunnalle

Redland jatkaa tasaista kasvuaan ja jakaa onnistuneesta tuloksestaan 50% henkilökunnalleen.

Useamman vuoden jatkuneen kasvun taustalla on laajasti asiakkaiden tarpeeseen vastannut palvelumalli, asiakkaiden kasvu ja menestyminen sekä korkea suositteluaste. Tulosta käytetään sekä henkilökunnan palkitsemiseen että investointeihin, joista tärkein on Yhdysvaltojen markkinatunnustelu.

–  Tavoitteenamme on olla kattavimmin palveleva markkinointiviestintä- ja digitoimisto, jolla on tyytyväisimmät asiakkaat ja onnellisin henkilökunta. Uskon kasvutavoitteemme toteutuvan jatkossakin luontevimmin niin, että keskitymme henkilökunnan ja asiakkaiden onnellisuuden aiheiden lisäämiseen. Henkilökuntaa motivoivan palkitsemismallin avulla haluamme antaa kunnian sinne minne se kuuluu, eli suoraan työntekijöille, sanoo Raila Lassila, Redlandin toimitusjohtaja.

Työkaverit äänestävät toistensa bonuksista

Tuloksesta henkilökunnalle jaettava summa jakautuu bonuksiin, kouluttamiseen ja kehittämiseen. Puolet bonuksesta jaetaan samansuuruisena koko henkilökunnalle, mutta työntekijät pääsevät vertaisarvioinnilla vaikuttamaan siihen, ketkä saavuttavat suurimmat henkilökohtaiset bonukset.

Redlandin mallissa työntekijät arvioivat työkavereitaan mm. ammatillisen osaamisen, sen kehittämisen sekä Redlandin arvojen mukaisen toiminnan mukaan. Redlandilla työskentelee tällä hetkellä 29 ihmistä.

Henkilökunnan kuuntelua ja yhdessä tekemistä
Redlandin henkilökuntaan panostaminen näkyy myös työntekijöiden kuuntelemisena ja haluna mahdollistaa heidän ehdotuksiaan. Toiveita etätyön tekemiseen on tuettu niinkin vahvasti, että työtä on tehty ajoittain Australiasta, Vietnamista ja Espanjasta käsin. Kotoa tehtävä etätyö on kaikille redlandereille säännöllinen arkea helpottava mahdollisuus.

– Työyhteisöä ja työn tekemistä koskeviin kehitysehdotuksiin reagoimme nopeasti ja pyrimme aina toimimaan arvojemme mukaisesti ja edistämään henkilökuntamme onnellisuutta. Kun toimimme kahdessa kaupungissa, Helsingissä ja Lahdessa, on tärkeää järjestää säännöllisesti koko henkilökunnan yhteisiä tapaamisia sekä myös vapaampaa yhteistä toimintaa, sanoo Redlandin HR-asioista vastaava Mari Masalin.

Koko henkilökunnan yhteisestä virkistäytymismatkasta onkin tullut kesän starttaava traditio. Viime kesäkuussa redlanderit matkustivat viikonlopuksi Amsterdamiin, Alankomaihin. Viimeiseen asti yllätyksenä pidetty kohde selvisi matkustajille vasta lentokentällä. Toissa vuonna reissun kohde oli Milano.

Jokaiselle oma kehittymissuunnitelma

Ammatillista kehittymistä tuetaan Redlandissa tekemällä jokaiselle työntekijälle oma kehittymissuunnitelma. Suunnitelma saattaa sisältää esimerkiksi ammatillista lisäkoulutusta, kansainvälisiin seminaaritapahtumiin osallistumista tai vaikka ajankäyttöä ammatillisten yhteisöjen parissa.

– Redland kannustaa meitä osallistumaan alan yhteisöjen toimintaan. Luonnollisena osana omaa työnkuvaani olen vahvasti mukana suomalaisessa WordPress-yhteisössä ja vuosittaisten WordCamp-tapahtumien järjestämisessä. Saan onneksi tehdä tätä työajalla, sillä perheellisenä minulta ei muuten riittäisi aikaa yhteisötyölle, sanoo Kenneth Levänen, Redlandin Web developer.