Bauer Media

Case Bauer Media

RadioPlay On-Demand -palvelun sovellusmarkkinointi

Bauer Media on audiobisneksen suunnannäyttäjä ja Suomen suurin radiotalo, joka tavoittaa radio- ja online-tuotteillaan lähes kolme miljoonaa suomalaista viikottain. Bauerin brändejä ovat esimerkiksi Radio Nova, Iskelmä, KISS, Radio City ja Voice.fi. On Demand -sisältöjen suola piilee niiden ajasta ja paikasta riippumattomassa kuuntelumahdollisuudessa. Kilpailu kuluttajan kuulokkeista käy kovana ja podcastien kuuntelijoiden määrä kasvaa 10-20 % vuosivauhdilla.

Lähtökohta

Bauer Media tarvitsi kumppania toteuttamaan monikanavaista RadioPlay-palvelun lanseeraus- ja sovellusmarkkinointia. Yhteistyössä Redlandin kanssa asetettiin tavoitteeksi saada 3 kuukauden aikana mahdollisimman paljon sovelluslatauksia, mahdollisimman edulliseen hintaan.

Ratkaisu

RadioPlay -palvelu lanseerattiin joulukuussa 2017. Bauer Median omat kattavat verkko- ja radiomediat valjastettiin lanseeraukseen sisältö edellä, eli suosituimmilla ohjelmasisällöillä. Redland vastasi sovelluksen digitaalisesta markkinoinnista, joka toteutettiin mm. Google Ads -sovelluskampanjaa ja Facebook-mainontaa hyödyntäen. Mainosjärjestelmät integroitiin sovelluskauppohin, jotta saatiin dataa sovelluslatausten määrästä – siitä keskeisestä tulostavoitteesta. Mainosbudjettia allokoitiin kampanjan edetessä sinne, mistä sovelluslatauksia saatiin tehokkaimmalla hinnalla.

Tulokset

Universal App-kampanjalla saatiin yli 2 milj. näyttökertaa, lähes 30 000 klikkiä ja 10 000 sovelluslatausta. RadioPlay on triplannut audiobisneksen suunnannäyttäjänä tunnetun Bauer Median digitaalisen audion kulutuksen. RadioPlayn podcastien keskikuunteluaika on 58 minuuttia. Sisällön mielekkyydestä kertoo myös kävijäuskollisuus, sillä 85 % palaa viikon sisällä palvelun pariin. Löydä hyvää kuunneltavaa!

“"Redlandin kanssa on ollut helppo työskennellä. Tiedän, että antaessani jonkin homman heille hoidettavaksi, se tulee aina laadukkaasti hoidettua, eikä minun tarvitse pohtia asiaa enää ollenkaan."”

Kirsi Takala
Tuotepäällikkö RadioPlay, Bauer Media

Digimarkkinointionnistumisia asiakkailtamme